Toedienen van hormonen na wertheim meigs operatie

Openbaar gesprek
7 augustus 2016 om 13.05,
gewijzigd 8 augustus 2016 om 08.43
198 x gelezen
In februari 2015 geopereerd, in juli van 2015 begon bovenbil te groeien, werd behandeld voor lymfoedeem.Nadat ik verschillende teks gedragen heb en 9 weken in zwachtel gelopen,kon ik eind maart op mijn benen niet meer staan, stond op in storten. Slechte ervaring met dermataloog in het beste expertisecentrum van, maar dat laten we achter wege.Na zelfstudie op internet leek mijn been meer op angio oedeem dan lymfoedeem, foto van laatse maanden lieten kringen zien die ook bij angio oedeem horen. Ben gestopt met oestrogeen( wel i.o.m gyn, hij was geen voorstander trouwens), nu zo' n 3 maand verder ben ik 6 cm omvang kwijt, sport veel en wordt alleen maar fitter en fitter. Slik dagelijks vit D&calcium en houd mijn cholesterol goed in de gaten. Ik heb dus eigenlijk het idee dat mijn lichaam slecht reageert op oestrogeen(disbalans in de hormoonhuishouding). Wie heeft hier meer ervaring mee????
GROET fw

4 reacties

Hallo,
Ook ik ben gestopt met hormonen, inmiddels alweer bijna 2 jaar.
Ik kreeg estradiol, heb het een jaar geslikt, en toen vond ik het genoeg.
Ik was 42, nu 46, toen er alles uitgehaald is.
Had het ca 10 jaar moeten slikken, maar zag dat niet zitten.
Ik slik er niets bij, geen vitamine en geen calcium. Als je zorgt dat je genoeg beweegt en normaal eet is er volgens mij niets aan de hand. Mijn doc weet dat ik gestopt ben, en ze weet dat ik toch doe wat ik wil.
Het enige nadeel wat ik ervaar is dat ik nu dus al 2 jaar giga maar dan ook giga in de overgang zit.
Bij de minste geringste inspanning stroomt maar dan ook echt stroomt het zweet van mijn voorhoofd af.
Terug hormonen slikken wil ik niet. Maar ojee, dat zweten....ik hoop er toch over een paar jaar vanaf te zijn.
Heb gelukkig nooit oedeem gehad
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste Frw, wat ik bijzonder vind is dat je hormonen na de operatie kreeg. Zijn je eierstokken ook verwijderd ? Na operatie had ik goede balans in hormonen helaas na een vervolg traject met chemo bestraling was dit anders . Hebben ze de hormonen ook geprikt? Dit kan met een simpel bloed onderzoek. Misschien nog een tip voor je oedeem , medical tapping , dit helpt voor vele vormen, zorgt ig dat je lichaam de afvalstoffen goed kan vervoeren naar een ander deel wat het beter kan oppakken. Misschien kan je hier wat mee! Veel sterkte
groeten
suzanne
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
8 augustus 2016 om 07.42
Hallo suzanne,
Ja alles is verwijderd en helaas is er nooit bloed geprikt op oestrogeen, ik was voor de operatie al 4 jaar niet fit, ik kon geen vlees eten werd daar doodmoe van. Nu valt het kwartje want ook vlees zit bomvol oestrogenen zo ik denk dat ik al veel eerder in een disbalans heb gezeten met mijn hormonen. Die tape ga ik aanvragen bij de volgende controle beurt, thanx voor de tip!
Groet, fw
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Beste FW,
Je hebt de complete operatie gehad dan is het begrijpelijk dat ze je hormonen geven helaas, maar wel gek dat je bloed niet gecontroleerd is op je oestrogeen. Goed dat he naar je lichaam luistert Jammer dat je dus zelf overal achteraan moet gaan. De tape kan je t beste bij een fysio regelen , misschien kan je er is op googelen staan veel tips internet. En je fysio kan je ook leren hoe je t kan aanbrengen, die andere behandeling wordt snel ingezet maar dit is een fijn en makkelijk hulpmiddel . Nou ik wens je het allerbeste groetjes Suzanne
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14