1,5 jaar na conisatie weer CIN 3

Openbaar gesprek
14 oktober 2015 om 10.32,
gewijzigd 21 april 2016 om 11.12
6160 x gelezen
Hallo,
Ik heb in jan 2014 te horen gekregen dat ik baarmoederhals kanker had. Gelukkig waren we er op tijd bij en was de tumor nog heel klein. Ik heb daarom in maart 2014 een conisatie gehad dat was gelukkig voldoende.
ben iedere 3 maanden onder controle gebleven en nog geen 1,5 jaar later na meerder onderzoeken heb ik nu weer CIN 3.
ik ben pas 32 en wil dolgraag kinderen dus m'n baarmoeder behouden.
zijn er meiden/vrouwen die zich herkennen in dit verhaal en hoe en wat is er bij jullie gebeurd,
groetjes Martine

2 reacties

Hi Martine, er schrijven hier regelmatig jonge vrouwen zoals jij die vragen stellen over vruchtbaarheid mbt behandelingen tegen baarmoederhalskanker. In de discussiegroep Gynaecologische kanker vind je meerdere vragen van jonge deelnemers. Misschien zit daar iemand bij die je wilt benaderen en/of een contactverzoek wil versturen? Je kunt hier ook een vraag stellen aan Dr.Kruitwagen, als je ergens mee zit.
Ik hoop voor je dat er een oplossing voor jou is.
Liefs, Sandra
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hi Martine,

Ik ben 25 jaar oud. Twee jaar geleden kreeg ik ineens klachten en toen uitstrijkjes hadden ze anderhalf jaar geleden mijn baarmoedermond bevroren omdat ik toen op pap 3a zat (cryocoagulatie). Na een paar maanden keerden de klachten. Toen zat ik op pap 3b en op CIN 2. Wat mij destijds was verteld, (omdat ik geen kinderwens maar niet een keuze opgelegd wil krijgen hierin alsnog) is dat als bijvoorbeeld de baarmoedermond is weggehaald waar het zat het de kans op vroeggeboortes (kan) vergroten en dit is per individu verschillend. Waar hebben ze het weg moeten snijden precies?

Ik heb een half jaar gewacht met mij te laten behandelen terwijl ik eigenlijk al wist dat het wel verergerd moest zijn door de klachten. Er was 50% kan goeie cellen aanmaak en maar ook kans op 50% onrustige cellen. Enfin, ik had CIN 3 ineens in een maand tijd. Bijna de helft van mijn baarmoedermond is weggesneden een week geleden (ook weer meer dan verwacht in eerste instantie).

Ik hoop dat ik je ergens gerust heb kunnen stellen. En ik zou overigens naar een vaste gynaecoloog vragen. Want de één is duidelijk en de ander niet.

Groetjes Meg.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14