Bijwerkingen van Vagina kanker.

Openbaar gesprek
26 oktober 2014 om 10.03,
gewijzigd 13 juli 2017 om 14.51
112 x gelezen
Het is precies 2 jaar geleden, Ik heb vagina kanker gehad en doordat ik niet mijn blaas vol kon hebben door dat ik blaasonsteking had zijn er bijwerkingen waar ik nog steeds mee moet leren leven. Als je bestraald word moet je je blaas echt vol hebben om dan je darmen weg te duwen. Dat is mij verteld. Het kon dus niet van wege dat ik blaasonsteking had. Je lig namelijk daar van onder bloot en die ruimte is koud hoor. Heb later ook gevraagd kan ik op mijn benen een deken en dat kon. Niet op de plekken die ze bestralen. De eerste tijd kon ik ook niet echt kleding aan omdat mijn huid open ging na de bestralingen. Heb uit Portugal een zalf gekregen die ze daar gebruikte. Die help mij om de plek te verkoelen en je huid zacht te houden. Mijn sluitspier is geraakt en als ik drang heb moet ik meteen gaan. Ik lag thuis en ja het is niet leuk hoor als je moet en je merkt dat je geen kracht heb om die sluitspier dicht te houden. Onder het lopen naar toilet kwam het spontaan er uit. Als je klaar was kon ik dat weer opruimen steeds. Dus als je bestraald word probeer echt je blaas vol te hebben hoor. Gebruik geen zeep maar gewoon water. Na de bestalingen smeerde ik me thuis dik in met Baifine zalf en dat help om je huid zacht te houden. Door dat ik nog een knobbel had in mijn lies en die is eruit gehaald en ook die plek is extra bestraald en ook hyperthermie gekregen. Hier door last dat dat ik loop de darm trek en met die sluitspier het helemaal vervelend is om naar buiten te gaan. Je denk dan doe luier om maar daar van krijg ik blaas onsteking. Wat ik wel heb gekocht zijn broekjes met een pijpje. Dat het niet langs je benen kan lopen. Neem altijd een tas mee waar washand extra ondergoed handdoek en plastiek zak om het vuile goed in te doen. Wil graag weten of er meer vrouwen zijn die met dit moet leren leven.

4 reacties

Hallo Berry, heb zo'n ervaring niet maar ik ben ook nooit bestraald. Zag alleen dat er niemand had gereageerd dus vandaar dat ik het nu even doe.
Wat verschrikkelijk voor je, is die sluitspier met oefeningen nog te versterken? Wellicht moeten vrouwen die een blaasontsteking hebben even af zien van bestraling tot de blaasontsteking voorbij is.
Hoop van harte voor je dat er nog een geleidelijk herstel inzit.
Liefs
Laatst bewerkt: 13/07/2017 - 14:51
Vuurvlieg, bedankt voor je berichtje, Sluitspier daar moet ik mee leven daarom pluk ik de dag hoe die komt. Net een paar dagen binnen gebleven van wegen krampen steeds. Vandaag heb ik de vrijheid geproef zo voel het aan om naar buiten te gaan en dan te lopen vol trots dat het mij lukt. Als je al bezich ben met bestralingen dan kan je niet stoppen helaas. Toch leren leven met dit ongemak want zo is het is net als een kind wat leer lopen vallen en opstaan. Er over te praten dat het erbij hoort is al wat. Vrienden weten dit en geef mij de ruimte om er ook over te schrijven. Ben erg blij dat de artsen die mij helpen me steunen er in en mee denken. hoop dat andere mensen hier wat aan hebben hoor. Groetjes Berry

Laatst bewerkt: 13/07/2017 - 14:51
Hi Berry,
Mijn behandeling (bestraling en chemo) was 2 jaar geleden. Sindsdien zijn mijn darmen nog steeds niet op orde. Heb goeie dagen. Vervelende is dat ik bij de controles dit onderwerp amper kan aansnijden. Ze willen alleen van binnen kijken of alles nog goed is. En als ik klaag over de darmen: ja dat hebben meer vrouwen en waarschijnlijk wordt het steeds minder.
Ik heb diverse dieten geprobeerd en ben nu terecht gekomen bij een orthomoleculair therapeut. Dat darmen van slag zijn cq blijven kan heel vaak aan de chemo liggen, waardoor de darmflora anders van samenstelling is. Dat wordt nu allemaal in een lab getest: bloed en 3 feces-testen. le resultaat van het bloed is dat ik voor een aantal zaken in voeding met een ontsteking reageer. Dit wordt nu verder getest.
Wat ik maar bedoel: het hoeft niet per se aan de sluitspier te liggen, het kan dus ook de darmflora zijn. Geen reguliere arts die dit zo minitieus uitzoekt!
Hoop dat je hier iets aan hebt.
Laatst bewerkt: 13/07/2017 - 14:51