Biografie

20 april 2015 werd bij mij de diagnose borstkanker vastgesteld. Wat een hel is die eerste periode. Aanvankelijk dacht men dat het niet uitgezaaid was. Maar ik bleek toch 1 solitaire uitzaaiing onder op mijn rug te hebben. Minder gunstig dus maar de behandeling kon gelukkig ingezet worden opdat ik weer helemaal beter zou worden.
6 chemokuren met immunotherapie volgde. Daarna de operatie waarbij mijn borst geamputeerd werd en om huidsparend te opereren werd er in dezelfde operatie een prothese geplaatst. Hierna kreeg ik een hele gunstige uitslag van de patholoog: volledige tumorregressie. De patholoog had dus geen enkele tumorcel meer onder zijn microscoop gevonden.
Zeker 3 jaar ga ik nog door met de immunotherapie. Sinds september 2015 ben ik ook gestart met tamoxifen. Het advies is dat ik die zeker 10 jaar blijf innemen zonder te switchen. 8 maart 2016 heb ik een borstreconstructie met mijn eigen buikvet gehad. In totaal heb ik 13.5 maand in de ziektewet gezeten.
In die tijd heb ik ook alles van mij afgeschreven, maar het wel voor mijzelf en gedeeld met mijn familie en al mijn contacten. Na een half jaar gewerkt te hebben, trok ik het niet meer. De vele opvliegers kostten mij veel energie maar ook mentaal trok ik het niet meer. Gelukkig was er de mogelijkheid in ons ziekenhuis om aan een oncologisch revalidatieprogramma mee te doen. Wat is dit goed voor mij geweest. Ik ben hier veel sterker van geworden.
Ik kreeg in die tijd steeds meer de behoefte aan lotgenotencontact. Dus vandaar dat ik blogs ben gaan schrijven.
21 februari 2017 heb ik een borstlifting van mijn rechterborst gehad. Ik ben nu nog meer tevreden omdat ik beide borsten weer echt bij elkaar vind passen.
Nu 1.5 jaar later blijkt dat de 13 bestralingen onder op mijn rug voor broos bot heeft gezorgd. En daardoor heb ik afgelopen juni 4 spontane breukjes gekregen: 2 op het heiligbeen en 2 op het schaambeen. Omdat het bot broos is duurt het herstel ook veel langer als normaal. Ik heb ontzettend hevige pijn gehad ondanks flinke pijnmedicatie. Uiteindelijk toen de morfine verder opgehoogd werd, werd de pijn acceptabel. Langzaam voelde ik het gelukkig weer steeds een beetje beter gaan. Sinds eind september voel ik op heel veel punten dat de breukjes nu echt aan het herstellen zijn. En voel mij daardoor ook weer oh zoveel beter. Maar wat duurt het herstel lang. De CT van 2 oktober laat zien dat er wel botherstel is maar de breukjes zitten nog niet aan elkaar vast. Dit kan nog wel een paar maanden duren.
Ik wil nog heel graag een tepelreconstructie. En heb ervoor gekozen om een tepel te laten maken uit een deel van de tepel van mijn gezonde borst. De plastische chirurg heeft dit 28 september 2017 gedaan. En ook deze ingreep is weer goed gelukt.
Oktober en november voelde ik geen vooruitgang in herstel van de breukjes. Het werd gelukkig ook niet slechter. Maar het herstel stond voor mijn gevoel stil. Gelukkig voel ik sinds een week of 3 wel weer dat de breukjes aan het herstellen zijn. Eind januari 2018 krijg is weer een CT-scan van mijn bekken.
En ik wacht nog op de goedkeuring van mijn zorgverzekering voor de tepeltatoeage van de tepelhof.

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiënt
Motto Geloof, hoop, moed en vertrouwen
Geslacht Vrouw
Geboortedatum 05 februari 1966
Woonsituatie Met partner en kind(eren)
Provincie Noord-Brabant
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik werk
 
Kankersoort Borstkanker
Diagnosedatum April 2015
Erfelijke vorm Nee
Fase van de behandeling In behandeling
Uitzaaiingen Ja
Diagnose onderzoek Mammografie, Röntgenonderzoek, MRI-scan, Puncties, Bloedonderzoek, PET-CT-scan, CT-scan, DNA-onderzoek
Behandeling(en) Immunotherapie in mei 2015 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Chemotherapie in mei 2015 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Hormonale therapie in september 2015 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Borstamputatie in oktober 2015 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Borstreconstructie in oktober 2015 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Bestraling in november 2015 in Catherina Ziekenhuis te Eindhoven
Borstreconstructie in maart 2016 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Borstreconstructie in maart 2017 in Maxima Medisch Centrum te Eindhoven / Veldhoven
Gevolgen Opvliegers

Blog

Heftig, maar geeft ook rijkdom

  • Meer dan een jaar actief
  • 55 blogberichten
  • 232 reacties

Meest recente blogbericht:

controle: wijziging in de dubbele immunotherapie

Ugc
Door Dasje, 7 dagen geleden

Moeten wisselen van oncoloog. Daar de oncoloog die ik had voor een nieuwe functie heeft gekozen en daardoor met de oncologie patiënten gestopt is. Maar deze oncoloog is ook heel kundig en betrokken en jong. Afgelopen maandag heb ik ter controle een PET-ct scan gehad en er is lab geprikt. Ze vertelde gelijk al dat de PET-scan weer goed is. En er totaal geen tekenen zijn dat de ziekte terug is. Dat is mooi nieuws waar ik heel blij mee ben. Maar wat ik eigenlijk ook wel verwacht had. De breukjes op het heiligbeen en op het schaambeen kleuren nog steeds aan en zijn dus nog niet beter. Maar er zit wel weer verbetering in. Maar er is ook een nieuw breukje te zien. Maar nu op mijn 2e rib rechts.... Lees meer

  • 6 x gewaardeerd
  • 457 x bekeken
  • 7 reacties
Alle blogberichten

Laatst toegevoegde contacten

Juulsey11

Vrouw · 47 jaar

Borstkanker · In behandeling

Alise

Vrouw · 51 jaar

Borstkanker · Diagnose in september 2017 · Palliatieve fase

Noli

Vrouw · 53 jaar

Borstkanker · Diagnose in februari 2017 · In behandeling

opa47

Ouder van · Man

Borstkanker · Diagnose in november 2017 · In behandeling

SonjaH

Vrouw · 43 jaar

Borstkanker · Diagnose in november 2017 · Controle na behandeling

CarinvD

Vrouw · 55 jaar

Borstkanker · Diagnose in maart 2012 · Controle na behandeling

Melissakremer

Vrouw · 22 jaar

Acute lymfatische leukemie · Diagnose in februari 2015

Bientje64

Vrouw · 54 jaar

Borstkanker · Diagnose in augustus 2015 · In behandeling

Cecylia

Vrouw · 61 jaar

Borstkanker · Diagnose in juli 2017 · In behandeling

268

Partner van · Vrouw · 69 jaar

Borstkanker · Diagnose in augustus 2017 · Niet van toepassing