Biografie

Rond Pasen 2017 is bij mij agressieve prostaatkanker geconstateerd. (psa-waarde van 5000). Eigenlijk daarvoor niets gemerkt. N.a.v. een iets verdikt been ben ik naar de huisarts gegaan. Alle biopten hadden een gleason-waarde van 9. Schrikken dus. De botscan en CT-scan lieten uitzaaiingen zien naar de heup, buik en sleutelbeen. Gezien de hoge psa-waarde mag ik dus niet klagen.
Eind mei kreeg ik een hormoonpreparaat in de buik gespoten en begin juni heb ik de eerste chemo-behandeling gehad.
Inmiddels is de psa-waarde via 683 (na de eerste chemo) gedaald naar 128 (na de tweede chemo). Volgende week ga ik voor de vierde chemo en krijg ik de psa-waarde na de derde chemo te horen.
Het is even wennen aan alle bijverschijnselen van de chemo en de hormoonkuur, maar, alhoewel je af en toe behoorlijk belabberd voelt, met enige aanpassing is het voor mij goed te doen. Daar komt nog bij dat mijn vrouw mij goed in de gaten houdt, zodat ik niet mijn grenzen overschrijdt. Want het is soms moeilijk je eigen grens te bepalen, omdat je dagelijkse conditie, onder invloed van de kuren, zo wisselend kan zijn.

Profiel

Relatie tot kanker (Ex-)patiënt
Motto Ik klaagde dat ik geen schoenen had, totdat ik iemand zag die geen voeten had .....
Geslacht Man
Geboortedatum 15 november 1947
Woonsituatie Met partner
Provincie Gelderland
Wat doe je in het dagelijks leven? Ik ben gepensioneerd
 
Kankersoort Prostaatkanker
Diagnosedatum Mei 2017
Erfelijke vorm Nee
Fase van de behandeling In behandeling
Uitzaaiingen Ja
Diagnose onderzoek CT-scan, Botscan
Behandeling(en) Hormonale therapie in mei 2017 in Canisius-Wilhemina Ziekenhuis te Nijmegen
Chemotherapie in juni 2017 in Canisius-Wilhemina Ziekenhuis te Nijmegen
Gevolgen Concentratiestoornissen, Droge mond, Droge ogen, Geheugenproblemen, Haaruitval, Hormonale veranderingen, Neuropathie, Opvliegers, Reukveranderingen, Slaapproblemen, Smaakveranderingen, Tranende ogen, Vermoeidheid
Niet meer beter worden Palliatieve behandelingen

Blog

De behandeling van mijn prostaatkanker

  • 12 maanden actief
  • 6 blogberichten
  • 3 reacties

Meest recente blogbericht:

Toch maar 'n CT-scan

Ugc
Door Broek133, 4 maanden geleden

Vorige week toch maar even bij de uroloog langsgegaan (de oorspronkelijke afspraak was in mei) .Hoewel de bloedwaarde hier geen enkele aanleiding toe gaf (deze was wederom gedaald, nu naar 2,7) hebben we toch besloten een CT-scan te laten uitvoeren. Dit had vooral te maken met een "vreemd" gevoel in de buik, waar vóór de chemo een behoorlijke opeenhoping van de lymfeklieren zat. Dit gevoel is het beste te omschrijven alsof je een broek aan hebt die 1 à 2 maten te klein is. Het is even afwachten wanneer ik de oproep krijg. Voor de uroloog was dit geen aanleiding om daarna weer snel op controle te komen. De volgende afspraak is in juni en dan worden de resultaten besproken en heb ik inmidde... Lees meer

  • 2 x gewaardeerd
  • 694 x bekeken
  • 0 reacties
Alle blogberichten

Laatst toegevoegde contacten

vol_94

Anders · Man · 75 jaar

Prostaatkanker · Diagnose in september 2012 · Palliatieve fase