Zorgverleners

Wie is wie in het ziekenhuis

Opslaan
Sinds de diagnose kanker heeft u waarschijnlijk meerdere zorgverleners gezien. Verschillende medisch specialisten, verpleegkundigen en misschien ook zorgverleners zoals een logopedist, diëtist of fysiotherapeut.

Soms lijken de namen van de functies op elkaar. Het is dan misschien niet altijd even duidelijk wie wat doet. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een radioloog en een radiotherapeut? Tussen een co-assistent en een arts-assistent? Of tussen een verpleegkundig specialist en een specialistisch verpleegkundige?

Wordt u behandeld door een arts-assistent in opleiding, dan vraagt u zich misschien af waarom u niet door een medisch specialist behandeld wordt. Dit kan u zelfs onzeker maken.

Op de website ‘Wie staat er aan mijn bed’ (zie link hieronder) vindt u antwoorden op dit soort vragen. Hier wordt uitleg geven over de verschillende functies en specialisaties in het ziekenhuis.

Aanvullend op de inhoud van deze website is het goed om te weten dat veel algemeen chirurgen, internisten en maag-darm-lever artsen ruime ervaring hebben met het behandelen van kankerpatiënten. In hun opleiding is hier ook uitgebreid aandacht aan besteed.

Over deze pagina

De informatie in de bibliotheek is getoetst door medisch specialisten en andere deskundigen.

Laatste update: augustus 2017

Dit artikel is geschreven door kanker.nl.