Wie is wie in het ziekenhuis

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Naar colofon

Opslaan

Sinds de diagnose kanker heb je waarschijnlijk meerdere zorgverleners gezien. Soms lijken hun namen van de functies op elkaar. Het is dan misschien niet altijd even duidelijk wie wat doet. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een radioloog en een radiotherapeut? Tussen een co-assistent en een arts-assistent? Of tussen een verpleegkundig specialist en een specialistisch verpleegkundige?

Word je behandeld door een arts-assistent in opleiding, dan vraag je je  misschien af waarom je niet door een medisch specialist behandeld wordt. Dit kan je zelfs onzeker maken.

Op de website ‘Wie staat er aan mijn bed’ (zie link hieronder) vind je antwoorden op dit soort vragen. Hier wordt uitleg geven over de verschillende functies en specialisaties in het ziekenhuis.

Aanvullend op de inhoud van deze website is het goed om te weten dat veel algemeen chirurgen, internisten en maag-darm-lever artsen ruime ervaring hebben met het behandelen van kankerpatiënten. In hun opleiding is hier ook uitgebreid aandacht aan besteed.

Colofon

Met medewerking van:

Logo Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland

Gemaakt door de redactie van kanker.nl

Laatste update: augustus 2017