Agenda

Landelijk Dag Longkanker Nederland

Dag: zaterdag 2 november 2019
Tijd: 11:00 tot 16:30 uur 
Locatie: Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning. Dát is wat je kunt verwachten op de Landelijke Dag voor mensen met longkanker en hun naasten. Je kunt terecht op een informatiemarkt met zowel vertrouwde als nieuwe deelnemers. Ook zijn er diverse workshops om uit te kiezen. Niets hoeft, alles mag. Je bepaalt zelf waar je op deze dag aan meedoet. Deelname is gratis.

GLCC Journalism Award
Tijdens de Landelijke Dag worden zowel de nationale als internationale GLCC Journalism Award 2019 uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de media de meeste aandacht heeft gevraagd voor longkanker. Voor de nationale Award 2019 zijn deze 3 personen genomineerd: Merel Hennink (lid patiëntenadviesraad Longkanker Nederland), Paulien van Deutekom foundation en Warner Prevoo. 

Meer informatie en aanmelden
 


 

Informatieavond vermoeidheid bij kanker

Dag: woensdag 6 november 2019
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur 
Locatie: Inloophuis Helianthus, Dordrecht

In meer of mindere mate heeft iedereen last van vermoeidheid. In deze interactieve workshop onder begeleiding van een fysiotherapeut gaan we met elkaar op zoek naar antwoorden. Via een presentatie, maar vooral door in gesprek te gaan en met elkaar te oefenen.

Meer informatie en aanmelden
 


 

Regiobijeenkomst Leven met longkanker Noord-Nederland

Dag: donderdag 14 november 2019
Tijd: 15:00 tot 18:00 uur 
Locatie: Martini Ziekenhuis, Groningen

Longkanker Nederland houdt op 14 november samen met het Martini Ziekenhuis in Groningen een informatiebijeenkomst over leven met longkanker. De bijeenkomst is speciaal voor iedereen die zelf longkanker heeft en voor iedereen die een naaste heeft met longkanker. Longartsen vertellen over de behandelmogelijkheden en er is volop ruimte om vragen te stellen. Er is ook een informatiemarkt. 

Meer informatie en aanmelden
 


 

Lotgenotendag alvleesklierkanker

Dag: zaterdag 23 november 2019
Tijd: 10:30 tot 15:45 uur 
Locatie: Academiegebouw UMCU, Utrecht

Living With Hope en de Dutch Pancreatic Cancer Group organiseren op 23 november de lotgenotendag alvleesklierkanker. Het thema van deze interactieve bijeenkomst is: REGIE. Tijdens deze dag ontmoet je lotgenoten en naasten. Je krijgt informatie vanuit verschillende invalshoeken: de laatste behandelingsontwikkelingen, diëtetiek, psychosociale zorg en palliatieve zorg. Deelname is gratis en inclusief lunch.

Meer informatie en aanmelden
 


 

Informatieavond prostaatkanker

Dag: woensdag 27 november 2019
Tijd: 19:00 tot 21:45 uur 
Locatie: Albert Schweitzer ziekenhuis Auditorium, Dordwijk

Op deze informatieavond krijg je alle ins en outs over prostaatkanker uitgelegd door een uroloog. Er is een lezing over radiotherapie, over hormoontherapie en er is een mini-informatiemarkt. Ook de Prostaat Kanker Stichting is aanwezig.

Meer informatie en aanmelden
 


 

Wat doet de behandeling van kanker met mijn brein?

Dag: woensdag 27 november 2019
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur 
Locatie: Inloophuis Helianthus, Dordrecht

De term ‘chemobrein’ is de laatste tijd volop in het nieuws geweest. Veel mensen hebben na de behandeling van kanker last van geheugen- en concentratiestoornissen. Hoe kan dit en wat kun je eraan doen? Twee psychologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis geven in deze lezing antwoord op deze vragen. 

Meer informatie en aanmelden
 


 

Themamiddag over thymomen

Dag: vrijdag 29 november 2019
Tijd: 12:00 tot 16:00 uur 
Locatie: MUMC+, Maastricht

Maastricht UMC+ en Longkanker Nederland houden een informatiemiddag over thymomen. Sprekers vertellen over de ontwikkelingen en de behandelmogelijkheden. Je kunt met lotgenoten praten en vragen stellen aan artsen en andere zorgverleners. 

Meer informatie en aanmelden